“Der er tænkt på det hele”
Mit navn er Thomas Dyring og har 10 års erfaring med gulve og jeg vil med glæde hjælpe jer med jeres fremtidige gulv.
Det vigtigste af alt er den rette pleje af dit kommende gulv, da det er et organisk materiale som kræver den rette opmærksomhed, derfor forlader der ikke noget gulv fra vores adresse uden den rette plejevejledning er vedlagt.
Links:
ÅBEN – Vedligehold oileret gulve
Her er en del spørgsmål der skal besvares:
- Passer gulvet til møblerne.
- Passer det til huset, til rummene.
- Holder det den arkitektoniske udseende.
- Skal det være parket eller planker.
- Hvordan skal gulvet ligge ifl. vinduerne.
- Skal stavene ligge i mønstre og hvilket.
- Størrelse på rummet.
- Gulvvarme.
- Lysindfald.
- Overfladebehandling.
- Og ikke mindst budgettet.
Info omkring fugt og bredde på gulv planker fra www.gulvfakta.dk
Fuger eller mellemrum imellem gulvbrædder kan ikke undgås, men ved valg af gulv kan størrelsen af fremtidige fuger begrænses.
Fugestørrelsen kan reduceres ved at:
- Bruge smalle brædder i stedet for brede, fordi fugebredden følger brædde bredden.
- Vælge produkter med lille dimensions ændring som følge af fugt.
- Styre klimaet, fx. ved moderat op fugtning om vinteren for at undgå udtørring.
- Undlade at bruge gulvvarmeanlæg eller strålevarme i lofter.
- Sæt rigeligt med grønne planter.
Fugerne er altså forholdsvis store, og i praksis vil fugerne desuden ofte være af forskellig størrelse, hvilket bevirker stor risiko for et utilfredsstillende udseende.
Bemærk, at hvis der i stedet havde været anvendt et 180 mm bredt gulvbræt, ville fugerne i stedet være henholdsvis ca. 1,2 og 4 mm.
Links til Gulvfakta for ekstern fakta omkring fugt og bredde på massiv gulve.
– Link til Gulvfakta omkring sortering, bredder og fugt i trægulve.
– Extern info omkring bredde på massivplanker.
Introduktion til gulvlægning
At få skulle få lagt nyt gulv kan på samme tid være en spændende oplevelse, men også fyldt af nervøsitet og ængstelighed, da de mange muligheder og overvejelser der følger gulvlægning kan bringe en i tvivl om man har truffet det rigtige valg når ens gulvmand står klar til at gå i gang. Efter man føler sig sikker på de æstetiske valg og er landet på en bestemt træsort skal man pludselig også gøre sig klar på de praktiske elementer ved gulvlægning, både hvordan trægulvet vil reagere på grunden hvorpå det skal ligge, og hvordan din gulvmand vil klare din gulvlægning. Her er nogle overvejelser vedrørende gulvlægning.
Allerførst kan du bestemme dig for det æstetiske. Det er måske lettest at vælge udseendet før gulvlægning, og her er det simpelt hvad du skal have i baghovedet når du vælger materialerne til gulvlægningen. Vælger du et bestemt træ kræver det måske også et underlag, og hvordan gulvet reagerer til indbygget gulvvarme. Alle disse spørgsmål og overvejelser hjælper vi med da vi gerne vil sikre os, at du får det perfekte gulv til dit hjem. Undergulvet er hvad der skal støtte dit gulv og sørge for at det ikke falder fra hinanden så snart din gulvmand er smuttet igen.
Et helt praktisk element af gulvlægning er derfor om dit trægulv skal være et bærende trægulv eller ej. Bærende betyder at gulvet ligger på et indbygget underlag som vil kunne bære vægten af gulvet, som f.eks. bjælker, eller lægter. Disse gulve vil en gulvmand fortælle dig ikke behøver et undergulv for at kunne bære vægten af dig og dine ejendomme. Ved gulvlægning der inkluderer et undergulv består undergulvet normalt af beton eller træplader. Har du specielle ønsker omkring undergulv, så tal med din gulvmand eller kig forbi os, og se der den bedste løsning. Kort sagt, ved gulvlægning er det vitalt at både dig og din gulvmand har en klar dialog om hvad du vil have, og hvordan I løser det sammen.
Alt det her ved vi en masse om og er dem behjælpelige med svar og løsninger.